Our Story

Noem het ons archief of een geheugensteuntje. Of zie het als het bewijs dat we nog niet stilgezeten hebben. Ten bewijze hieronder de niet onverdienstelijke lijst van voorbije evenementen. Evenementen zoals de beroemde Mutoto fuif en Mutoto quiz maar ook eenmalige happenings. Zaken die we zelf organiseerden, anderen die we steunen. Allen met hetzelfde doel: geld inzamelen voor het OMM-project in Lubumbashi en mensen bewust maken van de noodzaak van onze acties. En deze lijst zal, als het van ons afhangt, alleen maar langer en indrukwekkender worden.

Zomer 2003

Vier jongeren (waaronder Jeroen en Rianne) vertrekken voor anderhalve maand naar de meest zuidelijke stad van Congo, Lubumbashi, om er te gaan werken met en voor de straatkinderen. Dit vrijwilligerswerk staat volledig ten dienste van de Oeuvres Maman Marguerite. Het doel is de speelpleinwerking, die er jaarlijks wordt georganiseerd, te ondersteunen en te begeleiden

Schooljaar 2003 - 2004

Affichecampagne + infolessen aan leerlingen van enkele lagere scholen., Inzameling van allerhande bruikbare school-materialen, Vervoerd door DHL Belgié naar Lubumbashi Deelnemende scholen: Gemeentelijke Basisschool Tervuren, Gemeentelijke Basisschool Moorsel, Vrije School Ter Ham Steenokkerzeel, Vrije School Sint-Anna Duisburg.

Zomer 2004

Tweede reis van enkele jongeren naar Lubumbashi. Ditmaal staat het onderwijs centraal. De basisschool voor de straatkinderen wordt er voorzien van schrijf- en studeermatriaal maar ook van didactisch materiaal voor de leerkrachten.

Eerste Mutotofuif 2004

1ste mutotofuif zaal Pachthof Stroykens, Duisburg met DJ Groovyline, Peter Verhulst, Wim Oosterlinck en Wim Weetjens 
800 bezoekers
Terugkerend evenement. 

Zomer 2005

Derde reis naar Lubumbashi. Gedurende 1 maand kreeg de administratie i.v.m. de opgevangen straatjeugd een opknapbeurt. Gegevens werden aangevuld, papieren geordend en het systeem werd - in de mate van het mogelijke - vereenvoudigd.

Eerste Mutotokwis 2005

1ste mutotokwis zaal Atrium, Meerbeek 
180 deelnemers in 45 ploegen
Presentatie: Frieda Van Wijck 
Terugkerend evenement. 

150 jaar feest 2006

Voor sommige mensen is elke gelegenheid goed voor een feestje. Zo ook voor het fantastische gezin Verhulst uit Keerbergen. Omdat de optelsom van de leeftijden van mama, papa, zoon en dochter precies 150 bedroeg, organiseerden ze een spetterend feestje. Maar omdat ze de avond zelf niet te veel werk wilden hebben en al helemaal geen winst, schakelden ze Mutoto in om drank en spijs op te dienen. In ruil daarvoor mochten we met Mutoto een korte voorstelling geven van ons project en een collectebus deponeren.

Juli 2006

4de reis naar Lubumbashi: Jeroen, Rianne, Acee en Nick. overhandiging van het geld dat het afgelopen jaar ingezameld werd bezoek aan de verschillende huizen van OMM 

Augustus 2006

Verkoop van typische Congolese spulletjes tijdens de dorpsfeesten in Duisburg (Tervuren): uit Lubumbashi meegebrachte sieraden, sleutelhangers, teenslippers, decoratiestukjes,... 

Opening Mutoto Café Lubum augstus 2007

Trappistenstand op de Duisburgse Feesten. Terugkerend evenement. 

Eerste Mutotoloop 2008

5 of 10 km loop naar de Congo (café in Vossem) en terug. Terugkerend evenement. 

Eerste Mutoto kidsloop 2009

Ook de kleinste kunnen Mutoto steunen door te lopen op hun niveau op het grasveld achter Pachthof Stroykens. Terugkerend evenement. 

Eerste Mutotospellekesavond 2011

Eerste Mutoto Spellekesavond in café 't Sot Genoegen. Terugkerend evenement. (Tot nu toe 2 edities).

 

Eerste Mutoto Comedy 2011

Onder het motto 'er mag al eens gelachen worden', kwamen Bert Gabriels, Bas Birker, Seppe Toremans, Jeron Dewulf en Erhan Demirci naar GC Papeblok in Tervuren voor een avondje stand-up comedy van het hoogste niveau. Terugkerend evenement. (Tot nu toe 3 edities). 

 

Crelan Mutoto Klassiek 2012 

Het 1ste klassieke concert voor Mutoto. Terugkerend evenement. (Tot nu toe 2 edities). 

10 jaar Mutoto Festival 2014

Op vrijdag 2 mei vierden het Mutototeam samen met alle medewerkers en vrijwilligers van de voorbije 10 jaar een leuk onderonsje in Pachthof Stroykens in Duisburg.

Een feestelijk dankjewel voor iedereen die zich belangeloos heeft ingezet voor de straatkinderen in Lubumbashi!

Eerste Mutoto Bingo 2014

Bingospel in onze Mutoto tent op de Duisburgse Feesten. Terugkerend evenement. (Tot nu toe 2 edities). 

Jaarlijkse Mutoto Fuif & Mutotokwis

In 2014 gaat onze zevende en voorlopig laatste Mutotofuif door en ook in 2015 komt er met onze 10de editie een einde aan de beruchte Mutotokwis. Tijd voor iets nieuws! 

Sociale kerstmarkt 2014

Eerste Mutoto Stand op de Sociale Kerstmart in Tervuren. Terugkerend evenement. 

Open Terras dagen  tvv Mutoto 2017

Pop-up Café Lubum met heerlijke trappisten. 

10 jaar Mutotoloop 2018

Om het 10-jarige bestaan van de Mutotoloop te vieren wordt er een nieuwe afstand toegevoegd, een echte trailrun, 'de 10 miles of 16 km'. 

 Geleide wandeling Matongewijk november 2019

Een leerrijke rondleiding door Matongé (Brussel) met een lokale gids. Tijdens de wandeling stonden we stil bij het hedendaagse leven in het Afrikaans getinte Matongé, maar blikten we ook terug op de geschiedenis en evoluties binnen de wijk.  

Mutoto Ontspoord maart 2019

Een gezellige avond vol eigenzinnige classics en krachtige kleinkunst gebracht door Duisburgenaar Tom Spooren in een bijzonder sfeervol kader ten voordelen van Mutoto.

Sensibilisering in de Sint-Annaschool 2019

Op maandag 11/3/2019 gaven enkele Mutoto-vrijwilligers een presentatie over Mutoto in het 5de en 6de Leerjaar van de Sint-Annaschool te Duisburg. 

Koffieactie ten voordele van Mutoto door de kinderen van de Sint-Annaschool 2019

Op woensdag 13 maart 2019 organiseerden de leerlingen van de Sint-Annaschool te Duisburg een koffiestop ten voordele van Mutoto. Deze geëngageerde jongeren haalden maar liefst €414.35. BEDANKT!

Mutoto Back to '90 februari 2020

Na een jarenlang gemis van de Mutotofuif, wordt er opnieuw een fuif georganiseerd op uitnodiging met thema 'Back to '90'. 

Café Lubum Trappistenpakket 2020

Vanwege COVID-19 worden de Duisburgse Feesten 2020 geannuleerd, waardoor er geen loop en Café Lubum kon plaatsvinden. Om Café Lubum niet te hard te moeten missen, verkochten we trappistenpakketten. Met de eindejaarsfeesten in aanzicht, werd deze actie nog eens herhaald. 

Eerste Mutotowandelzoektocht augustus 2022

Naast onze jaarlijkse Mutotoloop wordt er dit jaar ook een wandelzoektocht georganiseerd op het parcours van de Mutotoloop. 

Mutotofuif 2022

Opnieuw een geweldig feestje om geld in te zamelen voor de straatkinderen in Lubumbashi. Dresscode van de avond? Een gekke hoed!

Mutoto naar Lubumbashi april 2023

Na 15 jaar wordt er opnieuw een reis gepland met een groep van 10 om de verschillende huizen van OMM in Lubumbashi te gaan bezoeken en van dichtbij kennis te maken met het project. Hun avonturen kan je volgen op https://www.facebook.com/mutotonaarlubum

Eerste editie Mutoto Soirée 2023

Een extra dagje Café Lubum tijdens de Duisburgse feesten met optreden van de Locals. Voor herhaling vatbaar!

Wordt vervolgd...